Brioşe de vară

0 1,067

Brioşe de vară

 

Această reţetă îmi este foarte dragă pentru că îmi aduce aminte de nişte momente minunate pe care le-am trăit la lansarea celei de-a doua cărţi ale mele. Deşi „Lacrimi de Ceacâr” este o carte SF-Horror vă asigur că gustul acestor mici delicatese nu ţine de domeniul fantasticului, iar prepararea lor nu înseamnă o corvoadă de genul horror. În doar câteva minute am izbutit să umplu o tavă întreagă care să ajungă pentru toţi invitaţii de la lansare şi tare mult m-am bucurat când la sfârşit nu a mai rămas niciuna. Ambianţa festivă de la Bookfest, mirosul cărţilor, aroma prăjiturilor şi căldura cititorilor… ce poţi să-ţi doreşti mai mult? Şi ca să rămânem în ton cu tema Ceacârului vă recomand să încercaţi decorul „o cremă albă – o glazură maro”, „o brioşă albastră – o brioşă roşie”.

 

briose

 


Aluatul


 Începem prin a bate ouăle până când devin potrivit de aerate. Frecăm untul cu zahărul şi laptele iar mai apoi turnăm amestecul peste ouăle bătute. Făina o cernem, apoi presărăm şi praful de copt. Amestecăm cu grijă în sus şi jos iar făina o adăugăm în ploaie. Am lăsat esenţele la sfârşit pentru că doresc să vă propun o variaţie, împărţind aluatul în 2-3-4 porţii în care individual să adăugaţi aromele pe care le aveţi, astfel rezultând 4-5 feluri de brioşe. Este o opţiune să încorporaţi şi fulgi de ciocolată sau fructe confiate, nu multe căci vor îngreuna aluatul. Totul ţine de imaginaţie şi de joacă.

De asemenea, dacă doriţi brioşe cu cacao atunci în făină mixaţi şi 2 linguri de cacao sau pudră de roşcove.

Porţionarea se poate face cu două linguri sau cu o lingură pentru îngheţată, cât se poate de simetric.

Dacă aveţi colorant alimentar de diferite culori atunci îl puteţi folosi. Eu recomand sucul sau piureul de coacăze care poate da aceeaşi culoare minunată de mov-albăstrui, fără a folosi colorant din comerţ. Sfecla roşie poate conferi o nuanţă plăcută de roşu-rozaliu.

Cuptorul trebuie preîncălzit şi recomand să nu deschideţi uşa pentru a le verifica pentru că altfel se vor lăsa.

 


Crema de vanilie


 

Este o cremă foarte delicată şi pură, ca o plapumă de nea. Este nevoie să cerneţi zahărul pudră pentru a obţine un efect cât mai fin. Untul moale se bate cu zahărul pudră cât mai mult timp. Adăugaţi şi laptele şi esenţa de vanilie. Dacă doriţi să o coloraţi puteţi adăuga coloranţi. Este important să insistaţi cu mixatul un timp îndelungat;  căci cu cât batem mai mult cu atât textura cremei va fi mai bună. Crema fiind pe bază de unt  se topeşte uşor, astfel că nu trebuie unsă pe brioşele fierbinţi.

 


Glazura de ciocolată


 

Topim ciocolata în cuptorul cu microunde circa 30 de secunde impreună cu o mică bucată de unt. Când e gata adăugăm zahărul pudră şi amestecăm. Reglăm consistenţa cu ajutorul apei. Trebuie să ne mişcăm repede pentru că se întăreşte de îndată. Se poate folosi şi ciocolată albă.

 

 

Rămâne doar să vă distraţi decorând aceste mici bijuterii comestibile şi să le savuraţi împreună cu cei dragi! Vă doresc poftă bună!

 

DSC02384 DSC02385 DSC02387DSC02382 cupcakes 022  DSC02383

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.